Workbuster för fristående aktörer

Det ledande stödsystemet för dig som hjälper arbetssökande till jobb eller utbildning. Automatisera, överblicka och fokusera på det som hjälper arbetssökande snabbare ut i jobb eller utbildning.

PrisförfråganTa reda på mer

Bli mer effektiv som fristående aktör

Arbetsmarknaden står inför stora utmaningar. Det råder kompetensbrist i vissa branscher samtidigt som många står utanför arbetsmarknaden. Workbuster är verktyget för dig som hjälper de som står utanför. Effektiviserar ditt arbete och hjälp flera personer att snabbare ta sig vidare i jobb eller utbildning.

Dokumentera

Följ upp

Kommunicera

Dokumentera

För att underlätta för dig som är fristående aktör har vi skapat tydliga mallar och flöden som är enkla att följa när ni gör dokumentationen för era deltagare. Saknas det något kommer vi att ge en vänlig påminnelse till den ansvariga handledaren så att denne kan komplettera det som saknas. 

Få överblick när du jobbar med Rusta och Matcha

Följ upp

I många av Arbetsförmedlingens program är det viktigt att följa upp att deltagaren har genomfört sin aktivitet eller fått behålla sitt arbete. För de deltagare som är ute på längre uppdrag är det lätt att glömma uppföljningen. Workbuster påminner er om vilka som ska följas upp och om ni vill kan systemet kontakta deltagaren för att göra delar av uppföljningen.

Kommunicera

Vi har gjort det enkelt att nå och kommunicera med deltagarna på deras villkor, du väljer om det ska vara via SMS eller e-post. Du kan välja att kommunicera med flera deltagare samtidigt utan att ni förlorar det personliga bemötandet. 

Rusta och matcha för fristående aktörer

För dig som fristående aktör inom Rusta och matcha är ersättningen till stor del kopplat till hur snabbt du lyckas få ut deltagare i jobb eller utbildning. Du behöver jobba effektivt med rätt aktiviteter för att lyckas. Workbuster ger överblick, automatiserar administration och håller koll så att du inte missar resultatersättning.

Läs mer om Rusta och matcha 

Rusta och Matcha

Hantera känsliga uppgifter säkert

Som fristående aktör hanterar du känsliga personuppgifter. Deltagarnas integritet är viktig och ingen data får komma i fel händer. All information i Workbuster är väl skyddad med hjälp av BankID. Det finns tydliga behörighetsnivåer som ser till att handläggare bara ser den information de har rätt till. Självklart så har vi fullt stöd för GDPR.

Många olika ersättningsmodeller

Workbuster kan anpassas för olika ersättningsmodeller. Nedan är program som stöds idag. Saknar ni någon så kan vi hjälpa er att sätta upp en ny ersättningsmodell.

Tillgängliga program från Arbetsförmedlingen

  • Kundval, Rusta och Matcha (Krom)
  • Stöd och matchning (Stom)
  • Yrkessvenska (YS)
  • Yrkes- och studieförberedande moduler (YSM)
  • Introduktion till Arbete (ITA/INAB)
  • Starta eget
  • Karriärvägledning
  • Steg till Arbete
  • Arbetsmarknadsutbildning

Automatisera flödet från Arbetsförmedlingen

I Workbuster kan ni läsa in alla era beslut via de Excelfiler ni tar hem från arbetsförmedlingens webbstöd. Ni kommer sedan automatiskt få era in inköpsorders direkt in till Workbuster så att ni vet omfattningen av varje deltagares uppdrag. När det sedan är dags att fakturera så läses självfakturorna som ni skapat i Webbstödet direkt in i Workbuster och prickas av mot inbetalningsrapporterna. 

”Att arbeta i Workbuster har hittills inneburit bättre uppföljning och uppdelning av deltagare, säkrare datahantering, bättre organisation och överskådlighet. Vi har fått utomordentlig bra hjälp i uppstarten av vår kontaktperson Anna-Carin som hjälpt oss i hur vi använder Workbuster på bästa sätt.”

 

 

"Vi ÄÄÄÄLSKAR Workbuster och supporten är suverän! Vi upplever en lyhördhet och flexibilitet. Det märks att det finns erfarenhet av vår verksamhet som fristående aktör. Vi sparar tid och har en helt annan överskådlighet och organisation."

/Fia Westberg, Propus.

Logotype fristående aktör Propus

”Täby Kommun har de senaste två åren lägst arbetslöshet i landet för utrikesfödda Täbybor. Jag tror inte att vi hade kunnat vara så effektiva som vi är nu och så framgångsrika om vi inte hade jobbat med Workbuster.”

/Peter Haddäng, Täby kommun Kompetenscenter Välkommen framtid – Vägen till arbete

 

Fristående aktören Täby Kommun

”Vi har helt klart blivit mer Effektiva! Vår administration är betydligt mer simpel tack vare enklare kommunikation med våra deltagare, schema- och dokumenthantering samt mail-utskick.

Genom att kunna tagga upp deltagarnas meriter och kvalifikationer så blir det enklare att hantera informationen oss emellan. 

Sen är supporten riktigt bra med snabb återkoppling och där inga frågor är för dumma!”

/Farzad Golkar, Effektiv Matchning AB

 

"Innan vi började använda Workbuster använde vi ett program som vi själva tagit fram. Efter att ha bytt till Workbuster har vi ännu bättre koll på hela flödet. Administrationen har minskat genom automatiserade processer mellan Workbuster och KA-Webbstöd.

Uppföljningar och kontrollen vi får i det ekonomiska flödet ger oss korrekta intäktsberäkningar och vi har bättre övergripande kontroll på arbetsprocessen.

Workbuster är pålitliga och lätta att samarbeta med och har snabba återkopplingar vid supportärenden."

/Mats Michaneck, Matchning & Utveckling – En del av Academedia

Fristående aktören Matchning och Utveckling är en del av Academedia

Vi hjälper dig gärna!

Workbuster har funnits sedan 2010 och används av mer än 5000 användare.  

Mia Stipic

Projektledare

Robert Svensson

Account Manager

Vill du veta mer om Workbuster för fristående aktörer? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort.