Medarbetarintervju med Gustav Jannerland

Varmt välkommen säger vi till vår nyaste kollega Gustav Jannerland som förra veckan började sin roll som Sales Executive på Workbuster. Vi passade på att ställa ett par frågor till Gustav för lära känna honom lite bättre. 

Berätta kort om dig själv, vem är du?

Jag är Gustav, en 41 årig trebarnsfar som mitt i det kommande adventsmyset  gör comeback i Stockholm efter några år på landet i Västergötland. Jag och familjen har tyckt om att bo på landet men vi har också saknat Stockholm och alla våra vänner i staden. Därför är vi nu tillbaka med hull och hår!

Varför valde du att börja jobba på Workbuster?

De senaste åren har det blivit allt tydligare i min professionella bana att jag befinner mig i skärningspunkten mellan HR och försäljning. Detta har intuitivt blivit mitt affärsmässiga habitat och jag trivs just där. Bland humana frågor som rör människor och personal, kryddat med glädjen i att få göra kunder och partners nöjda i en god affär. Mår man bra i en sådan miljö blir det svårt att inte börja jobba på Workbuster tänker jag. Särskilt nu när så många positiva värden accelererar kring samarbetet inom  HR-Friend tillsammans med Grade och Varbi.

Du har tidigare erfarenhet inom HR. Berätta mer och vad det är som gör området så intressant?

Jag är i grunden präst. En roll jag utövat i många år och egentligen aldrig övergett även om jag inte jobbar i kyrkan längre. Jag har därmed inte den vanligaste bakgrunden i affärslivet. Men HR frågorna är de mänskliga frågorna och de ligger inte så långt ifrån prästyrket. Vidare har jag jobbat som rekryteringskonsult, utvecklat kompetensnätverk för chefer och som HR - chef i trävarubranschen. Människan är långt mer förunderlig och laddad med potential, än aldrig så många tillverkade produkter och tekniska landvinningar. Värdet av det humana kapitalet består. Därför är HR intressant.

Vad kommer du att göra på Workbuster?

Jag kommer att ha rollen Sales Executive och därmed blir min uppgift erbjuda HR Friends hela produktportfölj till både befintliga och nya kunder. Jag kommer att agera både rådgivande och säljande. Jag anser också att man som kollega alltid är en “termostat” med ansvar för att höja temperaturen i sitt team. Det ser jag som en viktig uppgift som är mer informell.

Vad ser du mest framemot i din nya roll?

Det finns så många nya kontakter som väntar och så mycket nytt folka att träffa. Det gillar jag. Jag hoppas också få uppleva kundnöjdhet inte bara som ett buzzword, utan så att det känns i handslaget och syns i blicken när nya och gamla kunder blir hjälpta på allvar av våra lösningar.

Vad brinner du lite extra för utanför jobbet?

Just nu är min hjärtefråga mina tre söner som mitt i lågstadieåldern ska landa i storstaden med ny skola, kompisar och fotbollslag. Men när luckorna kommer i livspusslet blir det tung konsumtion av internationell fotboll, fågelskådning och jazz. Säkert blir det även lite vildmarksliv (nåja) när Stockholms naturreservat bjuder upp!

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg