Kom igång och lyckas med rekrytering i sociala medier 2021

Visste du att hela 86% av arbetssökande på något sätt använder sig av sociala medier när de söker jobb (Careerarc)? Kandidater ser idag jobbannonser, kollar in företagsprofiler och interagerar med rekryterare via sociala medier. Att använda sociala medier har länge fungerat som ett komplement till traditionella rekryteringsmetoder, men rekrytering i sociala medier i många branscher är på väg att bli en allt mer central roll. Så var börjar man egentligen? Vi har listat ett par tips som hjälper dig att komma igång och lyckas med rekrytering i sociala medier. 

Bygg employer brand i rätt kanaler

Facebook och Instagram är fantastiska plattformar för att bygga employer brand och öka kännedomen om er som arbetsgivare. Här har du möjlighet att på ett personligt sätt dela med dig av er unika företagskultur i form av bilder, videor och medarbetarberättelser. Har du inte testat Workbuster Stories än så är det ett bra format för att dela innehåll som engagerar passiva kandidater att besöka din karriärsida. Läs mer om Stories här

Sponsra jobb och nå drömkandidaterna 

Vet du i vilka plattformar dina toppkandidater använder sig av idag? Många kopplar direkt ihop jobbsökare med LinkedIn, vilket  delvis korrekt. LinkedIn har en fantastisk sökfunktion där kandidater som aktivt söker jobb kan filtrera på lediga jobb som passar deras profil. Du kan även sponsra jobbannonser mot personer med specifika yrkestitlar eller kompetenser, vilket gör att du verkligen kan rikta jobben mot rätt målgrupp. 

När du väljer att sponsra jobb på Facebook och Instagram har du goda möjligheter att kostnadseffektivt nå en bred målgrupp av både aktivt jobbsökande och passiva kandidater. Här kan du sponsra jobb mot talanger baserat på bland annat geografisk plats och intressen. Till exempel om du söker en Frontend-utvecklare i Göteborg kan du rikta din annons mot personer i Västra götaland med intresse för frontendutveckling. 

Använd nätverk och grupper 

Den kanske främsta fördelen med sociala medier är att det faktiskt är ett socialt forum som uppmanar till interaktion mellan människor. I många branscher finns det specifika grupper där karriärtips och lediga jobb kan delas. Engagemanget i dessa grupper är ofta mycket högre än om du bara delar ett jobb från företagssidan, det är dessutom gratis. Uppmuntra dina kollegor att dela lediga jobb och stories för att öka chanserna att nå personer även i deras nätverk. Ett tips för att öka engagemanget från kollegor är att använda sig av funktionen Influencers i Workbuster. Då kan du se och uppmärksamma vems delningar som lett till rätt ansökningar. Läs mer om influencers här

Ta vara på talangerna som besöker karriärsidan 

För dig som som redan har kommit igång med att skapa och dela innehåll på sociala medier är det en bra idé att fråga sig hur man bäst förvaltar de potentiella kandidater som besöker karriärsidan. Med Workbuster Streams kan du annonsera lediga jobb direkt mot personer som varit inne på er karriärsida. Den största fördelen är att målgruppen redan känner till ert employer brand och är därför ett steg närmare att skicka in sina ansökan.

Vill du veta mer om annonsering i sociala medier? 

Fyll i formuläret så hör vi av oss och berättar mer! 

Läs liknande inlägg