Fokus pÄ gott ledarskap och utveckling sedan 1874

Vi frĂ„gade Sofie Östedt, HR Partner pĂ„ Sabis om vad som ligger bakom tvĂ„ topp 10 placeringar som Sveriges bĂ€sta arbetsplats (2017 & 20218) och hur familjeföretaget Sabis, grundat 1874, satsar pĂ„ gott ledarskap för finnas kvar i minst 150 Ă„r till. 

Vad engagerar dig mest i din roll som HR Partner pÄ Sabis?

Som HR Partner fÄr jag jobba nÀra verksamheten men samtidigt strategiskt med utveckling. Det engagerar mig att fÄ vara delaktig och verkligen göra skillnad, bÄde i det stora och det lilla. Att fÄ hjÀlpa en chef att lösa ett problem eller trÀffa en glad medarbetare som har roligt pÄ jobbet gör att mitt jobb kÀnns meningsfullt.


Vad Àr du mest av stolt över med att jobba pÄ Sabis?

Sabis Ă€r ett familjebolag med en lĂ„ng historia av kvalitet och starka vĂ€rderingar. Ägarna prioriterar HR:s arbete och bryr sig genuint om medarbetarna och ser deras bidrag till helheten. Det gör mig vĂ€ldigt stolt och glad över att jobba pĂ„ Sabis! Att vi har ett eNPS pĂ„ 41 (snittet i Sverige ligger pĂ„ 10) och dessutom hamnat pĂ„ topp 10 i Sveriges bĂ€sta arbetsgivare tvĂ„ Ă„r i rad (2017 och 2018) gör mig Ă€nnu mer stolt. 

PÄ platsbanken finns nu över 7000 jobb lediga jobb inom restaurangbranschen, upplever ni brist pÄ personal och hur möter ni utmaningen?

Redan innan pandemin kÀnde vi av bristen pÄ medarbetare till vÄra kök men nu har det eskalerat ytterligare och vi ser en brist i nÀstan alla positioner inom restaurang och hotell. Det krÀver mer av vÄra chefer i rekryteringsprocessen men ocksÄ behÄlla de duktiga medarbetare vi har. DÀrför stÀrker vi upp kompetensen inom rekrytering men fortsÀtter ocksÄ jobba med vÄrt ledarskap, dÄ vi Àr övertygade om att som en bra arbetsgivare lockar vi till oss den allra bÀsta kompetensen. 

”Ett av Sabis mĂ„l Ă€r stĂ€ndig utveckling och det tar vi pĂ„ HR fasta pĂ„. Vi utvecklar oss i vĂ„rt HR-arbete hela tiden, lyssnar till verksamhetens behov och hĂ„ller koll pĂ„ trender pĂ„ marknaden. Inför 2022 har vi tex ett stort fokus pĂ„ vĂ„rt förmĂ„nspaket och medarbetarupplevelsen. ”

Sofie Östedt, HR Partner pĂ„ Sabis

Slutligen, du trÀffar drömkandidaten i hissen. Hur sÀljer du in varför man ska jobba pÄ Sabis?

PÄ Sabis fÄr du möjlighet att ta mycket ansvar men fÄr ocksÄ ett stort mandat. VÄra medarbetare kallar vi för kundproffs dÄ de Àr proffs pÄ att möta kunden och fÄr mandat att göra kunden nöjd! VÄra kockar har stor kreativ frihet i köket, skriver egna menyer och vi lagar all mat frÄn grunden. Vi satsar pÄ vÄrt ledarskap och vet att genom ett gott ledarskap fÄr vi nöjda medarbetare som varje dag möter vÄra kunder med engagemang och glÀdje! Sabis satsar pÄ att finnas kvar i minst 150 Är till och tillsammans med dig kan vi lyckas med det. 

Dela i sociala medier

LÀs liknande inlÀgg