5 tips för en fantastisk karriärsida – Vi hjälper dig att attrahera rätt kandidater

Du arbetar hårt för att få kandidater intresserade av ditt företag, du har spenderat multum på annonskanaler, skickat personliga InMails och uppmanat dina medarbetare att dela dina annonser i sociala medier - men du får fortfarande inga bra ansökningar. Vi har listat 5 tips på hur du kan skapa en fantastisk karriärsida. 

5 punkter att se över för att optimera karriärsidan och få bättre ansökningar

  1.  Vilka är vi?  

Tänk dig att du bara hade ett par sekunder att berätta för en blivande kandidat om er organisation. Vad skulle du göra för att väcka deras intresserade? Som det uråldriga uttrycket säger; En bild är värd mer än tusen ord. Det första blocket på er karriärsida är till för att skapa ett bra första intryck och visa upp er arbetsplats identitet. 

2. Vad vill vi åstadkomma? 

Varje företag har en unik vision som delas av hela teamet. Genom att lyfta fram visionen på karriärsidan gör du kandidaterna medveten och engagerad i ert arbete framåt. Det är också ett bra filter för att få in kandidater som faktiskt delar er målbild. 

3. Hur är det att jobba här? 

Troligtvis jobbar du på ett företag som verkligen bryr sig om sina anställda och vet att anställdas välmående och utveckling är nyckeln till framgång. En bra arbetsplats definieras av sin kultur. Kandidater vill inte bara arbeta för ett företag. De vill vara en del av kulturen. Ta chansen att visa upp vad som gör er arbetsplats unik. Vilka värden är viktiga för er och era nya medarbetare? 

Några som är riktigt duktiga på employer branding och att lyfta sin företagskultur är Nordic Choice Hotels. Klicka här för att inspireras av deras karriärsida.

4. Människorna 

Människorna är ditt företags viktigaste tillgång. En blivande kandidat vill lära känna de människor hen kommer spendera merparten av sin tid med. För dem är det deras framtida kollegor och vänner. Med den här sektionen har ni en stor möjlighet att låta kandidaten föreställa sig att jobba hos just er. Får kandidaten en bra känsla kan det vara helt avgörande när hen överväger att ansöka. 

5. Hur ansöker jag? 

Kandidaten har nu blivit engagerad i er organisation och vision, fått en bra bild av företagskulturen och älskar ditt team! Så hälften av jobbet är nu gjort. Men för att framgångsrikt konvertera personer till att faktiskt söka jobb hos er behöver du ha en användarvänlig jobblista där kandidaten kan se lediga tjänster och enkelt ansöka. Har ni många tjänster kan det vara bra att kandidaten kan filtrera på plats och jobbkategori för att snabbt hitta relevanta tjänster. 

När kandidaten har tagit sig hela vägen fram till ansökningsformuläret. Gör det enkelt för dem! Se till att formuläret går snabbt och enkelt för dem att fylla i, oavsett om de sitter vid datorn hemma, eller med sin telefon på bussen. Ett bra sätt är att se på kandidatansökan som en kund i en webbshop, ska ett köp bli av behöver det gå smidigt slutföra beställningen. 

Inga lediga tjänster? 

Öppna upp för spontanansökan och låt kandidaten visa sitt intresse för att jobba hos er. När ni i framtiden söker personal kan ni matcha kandidatens profil mot relevanta jobb, och på så sätt ligga steget före i er rekrytering. 

Så här har Jollyroom valt att öppna upp för spontanansökningar. Deras karriärsida hittar du här.

 

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg