Öka träffsäkerheten i sociala medier med Workbuster Streams

Den tuffa konkurrensen om topptalangerna har gjort att HR måste lägga allt mer tid och pengar på att marknadsföra sina jobb till personer med rätt kompetens. I många fall läggs stor budget på kampanjer i sociala medier och jobbsidor för att locka kandidater till karriärsidan. Men precis som det kan vara svårt för en webbshop av generera ett köp vid det allra första webbplatsbesöket, kan det vara svårt att garantera att de talanger som besöker en annons på karriärsidan kommer vara redo att söka jobb i just det läget. 

För att öka träffsäkerheten och konverteringarna i våra kunders marknadsföring lanserar vi nu Workbuster Streams som möjliggör annonsering med retargeting i sociala medier. Så vad är egentligen retargeting? Du har säkert varit med om att du har tittat på en tröja i en butik på nätet. Nästa gång du loggar in på Facebook eller Instagram kommer samma tröja att dyka upp som en annons. Det är retargeting. Fördelen med Streams är att vi låter dig ta till vara på strömmen av talanger som har besökt din karriärsida, ända upp till ett halvår tillbaka, så att du kan annonsera framtida jobb direkt mot den målgruppen. 

Hur fungerar Workbuster Streams? 

När du använder Streams aktiverar vi en pixel på din karriärsida. En pixel samlar in information om vilka som har besökt en webbsida, så att du kan rikta specifika annonser mot den målgruppen. För att öka träffsäkerheten ytterligare har vi utvecklat en helt unik lösning som även läser av vilken jobbkategori besökaren är intresserad av, baserat på vilka jobbannonser eller innehåll som personen har besökt. En Stream byggs upp under 6 månader och hålls sedan löpande uppdaterad. En potentiell guldgruva med potentiella kandidater helt enkelt! Det är helt gratis att börja bygga upp sin Stream, du betalar först när din Stream når över tusen personer. 

Bygg upp er Stream med intressant innehåll

För att Streams ska fungera på bästa sätt behöver du bygga upp ett flöde av talanger som besöker er karriärsida. Det kan du dels göra genom jobbannonser, men det finns många andra sätt att engagera potentiella talanger. Ett exempel är Workbuster Stories, vårt nya artikelformat där du har möjlighet att berätta inspirerande historier om vad som gör just er arbetsplats unik. När du publicerar en Story väljer du vilken jobbkategori den tillhör. Det gör att Streams även kan fånga upp personer som läser Stories på karriärsidan - och nästa gång du ska rekrytera till en tjänst inom jobbkategorin kan du annonsera direkt mot dessa potentiella kandidater. Psst! Läs mer om Stories och hur du kommer igång här.

Ta tillvara på tidigare marknadsföring

Som arbetsgivare lägger du troligtvis stora summor pengar på att nå ut med dina jobbannonser till potentiella kandidater. I många träffar du säkert rätt med marknadsföringen och får många besök till karriärsidan. Men en stor del av talangerna som besöker karriärsidan kommer inte just där och då vara redo att söka jobb. Därför är retargeting med Streams en fant. De känner dessutom redan till ert arbetsgivarvarumärke och därför är chansen större att fler ansöker. 

Dela i sociala medier

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att nå rätt målgrupp i sociala medier? 

Kontakta oss i formuläret så hör vi av oss till dig. 

Läs liknande inlägg