Vi introducerar Influencers i Workbuster!

Att ta hjälp av sina anställda vid rekrytering har enligt flera studier visat sig vara både kostnadseffektivt, ge bättre resultat och leda till färre avhopp. Det är framförallt effektivt för snabbväxande företag som söker talanger inom yrken med kompetensbrist och hård konkurrens om kandidaterna. Det är också en bra metod för att rekrytera kandidater som passar bra in i företagskulturen.

Låt era anställda bli influencers!

Vi har lanserat funktionen Influencers i Workbuster för att uppmuntra anställda att sprida annonser i sociala medier och till vänner. Det blir också lättare att mäta vilken effekt det har för företaget. Som influencers kan era anställda dela annonser med en unik delningslänk, som gör det möjligt att mäta hur många visningar och ansökningar som influencern har genererat. 

Så här kommer ni igång med Influencers i Workbuster! 5 enkla steg.

  1. Det första steget är att ange vilka e-postdomäner som är kopplade till ert företag, detta för att garantera att det till exempel bara är era anställda som kan få tillgång till en unika delningslänkar. Godkända e-postdomäner ställs in under Inställningar > Allmänt .
  2. Era blivande influencers får sina unika delningslänkar genom att fylla i sin mailadress via ett block på er karriärsida. För att aktivera blocket navigerar ni till Inställningar > Karriärsidor och klicka på Redigera på sidan du vill att blocket ska publiceras på.  Aktivera blocket Influencers.
  3. När Influencer-blocket är publicerat kan era anställda be om en delningslänk via karriärsidan. Länken skickas till angiven mailadress.
  4. Från mailet klickar den anställde sig vidare till en Influencer-portal där alla era pågående annonser finns listade. Här finns möjligheten att dela annonserna via sociala medier och via direktlänk. När en annons delas via den här sidan spåras det hur många visningar och antal ansökningar som influencern genererat. Influencern kan också själv hålla koll på sina leads på via influencerportalen.

5. Mät effekten av era influencers! Inne på varje annons i Workbuster finns det en flik som heter Influencers, fliken går även att nå via Översiktssidan. Här visas dina topp-influencers och resultatet av deras delningar. I listan över ansökningar kan ni under Källa se ifall en kandidat sökt via en influencerlänk.

Logga in här för att testa Influencers!

 

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg