Strukturera upp din kandidatbank med projekt i Workbuster

När en tjänst ska tillsättas vill vi oftast att det ska gå snabbt, här kommer ett exempel på hur ni kan arbeta i Workbuster för att agera proaktivt och ligga steget före när behovet av att rekrytera uppstår. I Workbuster finns möjlighet skapa projekt för att spara intressanta ansökningar på ett och samma ställe. Ett projekt kan likställas med en intern mapp där ni kan strukturera upp och ta till vara på kvalificerade kandidater inom jobbkategori och ort. 

Så här skapar du projekt i Workbuster 

För att skapa ett projekt klickar du på Projekt i vänstra menyn och därefter på Nytt projekt. I exemplet nedan har vi valt att skapa ett projekt som heter Frontend Developers i Skåne där vi vill samla kvalificerade ansökningar. 

Lägg till kandidater i ditt projekt

Det finns olika sätt att lägga till kandidater i ditt projekt. Du kan direkt i projektet klicka på knappen Lägg till kandidat och manuellt lägga till en ansökan. Genom att ange kandidatens e-postadress hämtar Workbuster automatiskt kandidatprofilen med tillhörande information. 

Du kan även lägga till kandidater från en ansökningslista i en annons till önskat projekt. Markera de kandidater i listan som du vill lägga till i projektet. I den nedre menyn kan du sedan klicka på Lägg till i… för att sedan välja projekt och välja vilket projekt du vill lägga till kandidaten i. På samma sätt kan du lägga till kandidater som spontanansökt. 

Hantera ansökningar i ett projekt 

På samma sätt som du hanterar ansökningar i en vanlig jobbannons kan du hantera ansökningar i ett projekt. Du kan bedöma ansökningar, skriva kommentarer och se tidigare uppladdade dokument på kandidatprofilen. När du sedan ska tillsätta en tjänst som matchar projektet kan du kontakta kandidater och tipsa dem om att söka. Precis som i en ansökningslistan markerar du de kandidater du vill kontakta och klickar därefter på Nytt meddelande i den nedre menyn. Skriv en kort beskrivning om tjänsten och länka till jobbet. 

Fördjupning

Låt Workbuster hitta potentiella kandidater åt dig 

I projekten kan du precis som i jobbannonser lägga till önskade kompetenser och på så sätt låta Workbuster hitta potentiella kandidater som tidigare sökt jobb hos er. 

För att ni ska få förslag på potentiella kandidater krävs det att följande är inlagt i projektet:

  •       Jobbkategori
  •       Plats
  •       Minst en kompetens behöver vara inlagd på kompetensprofilen för projektet

För att en kandidat ska visas som potentiell för projektet krävs följande:

  • Den sökande måste tidigare ha visat intresse för den jobbkategori som är vald för projektet, alternativt att detta har lagts in manuellt på kandidatprofilen i Workbuster.
  • Kandidaten måste ha den plats som är vald för projektet inlagd på sin profil, antingen att hen har visat intresse för orten tidigare genom ansökan alternativt att aktuell ort har lagts till på profilen manuellt i Workbuster.
  • Hen måste ha minst en av projektets kompetenser kopplad till sin profil. Antingen har kandidaten blivit bedömd på en av kompetenserna tidigare eller så har kandidaten angett kompetensen i sina bifogade dokument.
  • För varje projekt visas maximalt 25 potentiella kandidater.

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg