Öka den organiska räckvidden för dina jobbannonser i sociala medier

Det finns många fördelar med att rekrytera i sociala medier. Det är kostnadseffektivt jämfört med traditionella kanaler och det finns chans att nå en stor räckvidd. Konkurrensen om att synas är dock hård, framförallt när det gäller den organiska räckvidden, det vill säga den obetalda spridningen som sker via likes, kommentarer och delningar. Vi har listat ett par tips nedan för att öka den organiska räckvidden för dina jobbannonser i sociala medier.

 • Tänk på innehållet!
  En tilltalande bild är a och o när du delar jobbannonser i sociala medier. Lägg lite extra tid på att hitta en bild av hög kvalitet som representerar jobbet på ett bra sätt. Bilder på medarbetare är alltid bra för att skapa engagemang! Saknar du eget bildmaterial? På bildbanker som till exempel unsplash.com finns tusentals royaltyfria bilder i hög upplösning som du kan använda, helt gratis! 

  Majoriteten av besöken på sociala medier sker via mobilen, därför bör du hålla texten i dina inlägg kort och koncis. Skriv en inläggsrubrik med titeln på jobbet och placeringsort. Beskriv därefter jobbet i en eller två meningar och uppmuntra dina följare tipsa personer de tror kan passa för tjänsten.

 • Ta hjälp av dina medarbetare
  Dina medarbetare är dina främsta ambassadörer! Att uppmuntra dina kollegor att dela dina jobbannonser i sina sociala nätverk kan vara det mest effektiva sättet att hitta talanger med rätt erfarenhet. Förutom att deras engagemang ökar trovärdigheten för din annons, ger det dig även möjligheten att nå ut med annonsen till personer inom rätt bransch. Vill du öka engagemanget och se vilka delningar som lett till bäst ansökningar? Med funktionen Influencers i Workbuster kan du se hur många ansökningar och klick varje delning genererat. Du kan läsa mer om Influencers här!
 • Gå med i branschrelaterade grupper
  På både Facebook och LinkedIn finns det gott om branschrelaterade grupper för jobbsökande och arbetsgivare. Möjligheten att få en stor organisk räckvidd är generellt sätt större i en grupp, jämfört med att bara publicera på sin företagssida. I grupperna kan du dessutom hitta talanger som publicerat egna kandidatprofiler.

Vill du veta mer om hur du kan nå ut med din annons till rätt målgrupp?
Hör gärna av dig till Marcus på Workbuster på 08-580 807 37 eller marcus@workbuster.se så berättar han mer!

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg