Nyhet! Dokumenttyper i Workbuster

Det är nu möjligt att lägga till olika dokumenttyper i ansökningsformuläret i Workbuster, till exempel om ni önskar att kandidaten laddar upp både CV och personligt brev, eller examensbevis i sin ansökan. 

Så här skapar ni en ny dokumenttyp

Gå till Inställningar > Dokumenttyper och klicka på Skapa Dokumenttyp. Namnge dokumenttypen utifrån vad ni vill ska synas i filuppladdningsfältet i ansökningsformuläret, till exempel “CV” eller “Personligt brev”. Har ni en flerspråkig karriärsida kan ni lägga till översättningar av dokumenttypen här.

Välj om dokumenttypen ska vara standard för alla kommande annonser och om det ska vara obligatoriskt att ladda upp vid ansökan. Här kan ni även markera om en dokumenttyp ska vara en intern fil, med det menas att det är en dokumenttyp som ni själva laddar upp i kandidatprofilen, till exempel intervjufrågor. 

För att aktivera en dokumenttyp för en enskild annons, gå till Redigera annons > Ansökningsformulär och markera vilka dokumenttyper som ska visas. (Se bild nedan).

Bra att tänka på!

  • Ändringar som görs avseende standardinställningar under Inställningar > Dokumenttyper påverkar endast nya annonser. Ändringar gällande pågående annonser kan göras under Redigera annons > Ansökningsformulär.
  • Annonser ärver inställningar från roller, i de fall en roll valts i skapandet av en annons. Det gäller även inställningar för vilka dokumenttyper som ska visas. Det är dock möjligt att ändra dessa inställningar för respektive annons under Redigera annons > Ansökningsformulär.
  • Med denna uppdatering tas CV-kravet bort för kandidater som väljer att ansöka med sin LinkedIn-profil. Detta gäller även för annonser där CV är satt som obligatorisk dokumenttyp.
  • Det går inte att sätta en dokumenttyp som obligatorisk för spontanansökningar.
  • Om en kandidat väljer att spontanansöka till flera olika roller kommer samtliga filuppladdningsfält för de valda rollerna att visas. 

Har du några frågor gällande dokumenttyper? Hör gärna av dig till oss på support@workbuster.se eller 08-580 807 30

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg