Det här bör du tänka på när du annonserar jobb i sociala medier

Att sociala medier är en viktig del när det kommer till att få spridning av jobbannonser är knappast någon nyhet. För att nå ut till rätt målgrupp kan jobba med både organisk spridning och betald annonsering. Betald annonsering i sociala medier är ett kostnadseffektivt sätt att nå ut till en specifik, men ändå bred målgrupp. Fördelen med att annonsera i sociala medier jämfört med traditionella kanaler är att du endast betalar per klick, alltså besökare till din annons.

Vi har listat ett par saker du bör tänka på när du köper annonsering i sociala medier:

Var finns din målgrupp?
Innan du börjar annonsera på sociala medier är det bra att fundera över var målgruppen finns och lägga annonsbudgeten på rätt kanal. Facebook är den största sociala plattformen i Sverige idag. Här kan du nå en bred målgrupp baserad på till exempel geografisk plats, intressen och yrkeserfarenhet. Vill du nå en mer yrkesspecifik målgrupp? Då är LinkedIn en bra plattform. Här kan du rikta dina annonser mot till exempel specifika branscher, yrkestitlar och kompetenser.

Tänk på innehållet
Användare i sociala medier möts ständigt av erbjudanden och reklam. Därför är det viktigt att ha ett tydligt budskap och innehåll som tilltalar. Bra bild eller videomaterial är a och o när du ska attrahera talanger, lägg gärna lite extra tid på att hitta en bild som representerar ert företag på ett bra sätt. Saknar ni bildmaterial? Det finns mängder med bildbanker som erbjuder royaltyfria bilder som du kan använda dig av, till exempel unsplash.com.

När du har nått ut med din annons till rätt målgrupp bör du tänka på att avsluta med en call to action. Uppmana mottagaren att läsa mer om tjänsten, eller ansöka innan sista ansökningsdag.

Sätt mål och mät resultatet av din annonsering
Vilka mål vill du uppnå med annonseringen? Det går att sätta flera olika mål på en annons, till exempel klick, trafik till webbplatsen, engagemang och interaktioner. Analysera vilka kanaler som ger flest och bäst ansökningar.

Vill du veta mer om hur du kan nå ut med din annons till rätt målgrupp?
Hör gärna av dig till Marcus på Workbuster på 08-580 807 37 eller marcus@workbuster.se så berättar han mer!

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg