Berätta er historia med Workbuster Stories!

Som rekryterare har du troligtvis redan insett att det idag inte räcker med att lägga ut en jobbannons för att locka topptalanger till din organisation. Samma sak gäller för karriärsidan, den kan se attraktiv och inbjudande ut med bilder på glada människor och öppna kontorslandskap, men i havet av alla karriärsidor är det svårt att särskilja sig och få kandidater lägga just din arbetsplats på minnet. 

Nu lanserar vi Workbuster Stories!

På tisdag 6 oktober lanserar vi Workbuster Stories - ett artikelformat för karriärsidan där du har möjlighet att berätta just er story. Tanken med Stories är att ni ska kunna dela med er av medarbetarberättelser och på ett engagerande sätt berätta vad som gör just er arbetsplats unik. Att byta jobb är ofta ett svårt beslut, då det är ett steg ut ur trygghetszonen. Med Storytelling kan du göra det lättare för kandidater att visualisera hur det är att jobba hos er och våga ta steget.

Stories är ett fantastiskt verktyg för att stärka varumärkeskännedomen och bygga relationer med potentiella kandidater och på så sätt vara top of mind när det är dags att söka nytt jobb. Storytelling har även fördelen att kunna locka fler passiva kandidater till er karriärsida . 

Så här kommer du igång med stories

Stories är en kostnadsfri funktion som du kan börja använda direkt vid lansering 6 oktober. Det bästa med stories är att de är uppbyggda precis på samma sätt som redigeringsverktyget för dina  jobbannonser - det är med andra ord superenkelt att komma igång! I din vänstermeny finns det nu en länk som heter Stories. Klicka på Stories och därefter Skapa ny story.

Precis som med jobbannonser redigerar och publicerar du dina stories direkt inne i Workbuster.

Publicera och nå ut med din story

För att dina stories ska börja visas på karriärsidan behöver vi aktivera en modul, hör av dig till support@workbuster.se så hjälper vi dig. När modulen är aktiverad publicerar du stories på samma sätt som jobbannonser. 

För att få en större spridning på dina stories är det en god idé att be kollegorna dela dem i sociala medier. Därför har vi, precis som i dina jobbannonser, gjort det möjligt att dela stories på sociala medier med en skräddarsydd delningsbild som tydligt visar rubriken och uppmanar till interaktion med en call to action-knapp (se exempel nedan). Vill du ha tips på hur du skapar en snygg delningsbild kan du följa vår guide här

Vill du ha hjälp att nå rätt målgrupp för din story? Då kan du via publiceringslistan välja att sponsra din story i sociala medier via Workbuster - vårt sociala medier-team hjälper dig att öka räckvidden och annonsera mot potentiella kandidater.

Vill du komma igång med stories? Skicka ett mejl till support@workbuster.se så hjälper vi dig! 😊 

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg