Bättre överblick med färgkodning

I Workbuster finns det flera olika sätt att bedöma och kategorisera kandidater på, till exempel genom att bedöma lämplighet eller bedöma ansökan på kompetensnivå, men båda dessa exempel är kopplade till ansökan för en specifik tjänst. Ibland kan man vilja göra en kategorisering som följer med, även om kandidaten söker fler jobb, då finns möjligheten att jobba med färgkodning. Genom att jobba med färgkodning kan du få en tydlig överblick i ansökningslistan över vilka som kandidater som tillhör en specifik kategori. 

Det finns många sätt att jobba med färgkodning, vi har listat några exempel nedan: 

  • Kandidater som ansöker via ert intranät (Förutsatt  att ni har en integration med Workbuster) 
  • Som en etikett för en specifik annonskanal, till exempel om ni samlar in ansökningar under ett event. 
  • Tips från en anställd. Det kan vara en god idé att ge kandidater som kommer in via tips från en anställd en specifik färg, så att du lättare kommer ihåg att återkoppla till kollegan som har kommit med tipset. 

Ni väljer själva vilka färgkoder som passar för just er organisation och processer. 

Så här använder du färgkodning i Workbuster

  • Aktivera färgkodning genom att gå till Inställningar Moduler Aktivera modulen  för färgkodning. Du behöver därefter logga ut från Workbuster, och sen logga in igen. 

  • Ni kommer nu se modulen Färkodning under Inställningar. Här kan ni namnge era färger så att det tydligt framgår för era användare vad respektive färg används för, så att ni arbetar enhetligt. Era valda färger med beskrivning blir då synliga i vänstermenyn, så att ni enkelt kan se vilken färg som står för vilken kategorisering. 

Tilldela en färgkod för en publiceringskanal

  • I modulen publiceringskanaler, under inställningar, kan ni även välja att sätta en färg för en specifik annonskanal, till exempel intranät. Det gör att alla som ansöker från denna kanal automatiskt får den färgen i ansökningslistan. 

Färgkoda en kandidat manuellt 

Det går även att manuellt lägga till en färgkod på en kandidat, det gör du genom att öppna kandidatens ansökan och klicka på kugghjulet längst upp till höger. Scrolla sedan ner till färg, där du gör ditt val. Glöm inte att uppdatera profilen för att spara. 

Hur visas färgkodningen av kandidater? 

Färgkodningen av kandidater visas i ansökningslistan, se exempel på bild ovan. Här har Karin och Andreas fått färgen blå till vänster om sina namn, vilket enligt färgkodningen innebär att de har skickat in sin ansökan via intranätet. Om Karin och Andreas söker fler jobb hos er kommer färgkodningen att följa med även till kommande annonser.

Dela i sociala medier

Vill du veta mer om hur du kan jobba med färgkodning? 

Tveka inte att höra av dig, vi hjälper dig gärna att komma igång! 

Läs liknande inlägg