5 enkla steg! Så skapar du en snygg delningsbild för sociala medier

Hur gör du för att nå ut till potentiella kandidater i sociala medier? Det är knappast någon nyhet att det är en hård konkurrens om kandidaters uppmärksamhet. Vi har lanserat en ny funktion i Workbuster där du kan skapa egna skräddarsydda delningsbilder, som tydligt visar upp dina jobb och attraherar fler att besöka dina annonser. 

Delningsbilderna innehåller en bakgrundsbild, jobbtitel, en CTA-knapp och du kan välja om du vill lägga till geografisk plats och jobbkategori. Du bestämmer själv färger, layout och vilket innehåll som passar dina annonser bäst.

5 enkla steg för att skapa en snygg delningsbild i Workbuster

1. Ladda upp en bakgrundsbild

Välj en bakgrundsbild som speglar din arbetsplats på ett bra sätt. Har du inte tillgång till bra bildmaterial kan du hitta gratis bildbanksbilder här: unsplash.com.

2. Välj layout

Vilken design passar dina jobb bäst? Nedan kan du se två exempel på layouter du kan välja mellan.

3. Välj färger

Du kan fritt välja bakgrundsfärg och accentfärg som visas på CTA-knappen på bilden. Välj gärna färger efter ditt företags grafiska profil. Tycker du att det är svårt att välja rätt färg? Ett tips är att matcha en svart eller vit bakgrund med en stark accentfärg på CTA-knappen. På så sätt kan du skapa kontrast och förstärka ditt budskap till kandidaterna.

4. Anpassa innehållet

Vilket innehåll vill du lyfta fram i delningsbilden? Du kan till exempel välja att lägga till geografisk plats och jobbkategori i bilden.

5. Skriv en engagerande CTA

Stick ut med en attraktiv CTA.
Tips!
Lägg till en emoji i knappen. Det väcker uppmärksamhet och ger mer personlighet till din annons.
Behöver du hjälp med att skapa din delningsbild? Mejla gärna till support@workbuster.se så hjälper vi dig! ?

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg