Karriärsidor: Exempel vi älskar

Du lägger mycket tid och pengar på att marknadsföra lediga jobb och driva potentiella kandidater till karriärsidan - men det saknas fortfarande kvalificerade ansökningar.

Karriärsidan är som bekant en väsentlig del när det kommer till att engagera talanger. Men många gånger hamnar karriärsidan ändå i skymundan och prioriteras inte lika högt som den borde. Kanske känner du igen något av följande påståenden:

  • Du ursäktar kandidaten med att karriärsidan “snart ska göras om”.
  • Karriärsidan liknar snarare en lista med lediga jobb
  • Du upptäcker att er nya snygga karriärsida är identisk med konkurrenternas
  • Det saknas ett tydligt “varför” man ska jobba hos er

Majoriteten av de främsta kandidater är passiva. Det ställer krav på hur vi kommunicerar. Bara en lista med lediga jobb kommer troligtvis inte tilltala en passiv kandidat. Men genom att väcka känslor, lyfta ert unika erbjudande (Employer Value Proposition) och dela medarbetarberättelser kan du med er karriärsida engagera fler. 

Nedan har vi listat exempel på karriärsidor att inspireras av: 

Svenska Fotbollförbundet

https://svenskfotboll.workbuster.com/

Vad vi gillar: Fotboll engagerar - så även Svenska Fotbollförbundets karriärsida! Med en stark visuell identitet och fokus på värderingar väcker karriärsidan känslor. 

Hemtex 

https://karriar.hemtex.se/ 

Vad vi gillar: Hemtex har med sitt starka varumärke en stark igenkänningsfaktor. Karriärsidan genomsyras av Hemtex företagskultur och värdegrund, som stärks av medarbetarintervjuer. 

Nordic Choice Hotels

https://jobs.nordicchoicehotels.com/

Vad vi gillar: Nordic Choice är otroligt duktiga på att lyfta människors unika potential. Med deras rubrik "Great Talent can come from everywhere" blir det tydligt att bakgrunden inte är det viktiga. 

Läs liknande inlägg