Det här bör du tänka på när du väljer rekryteringssystem

Går du i tankarna att skaffa ett nytt rekryteringssystem? Idag är det inte längre fråga om systemets vara eller inte vara, utan snarare vilket system bör man välja? Därför har vi listat tre viktiga punkter ditt rekryteringssystem bör innehålla för att du ska lyckas med kompetensförsörjningen. 

1. Attrahera talanger 

Konkurrensen om de främsta talangerna är hård. För att lyckas med kompetensförsörjningen behöver ditt employer brand stå ut ur mängden. Idag är till exempel många karriärsidor snarlika varandra, vilket betyder att det kan vara svårt för kandidaten att se skillnad och lägga just din arbetsplats på minnet. Tänk på att det system du väljer ger dig möjligheten att visa upp vad som gör din arbetsplats unik och att ni kan växa med er karriärsida efter behov. Många kandidater hittar idag jobb via mobilen, därför är det viktigt att rekryteringssystemet har en enkel ansökan och ett flexibelt ansökningsformulär som fungerar på alla plattformar. 

Allt fler arbetsgivare ser fördelarna med att annonsera sina jobb i sociala medier. Det ger en möjlighet att marknadsföra jobben mot specifika målgrupper och nå kandidater som inte aktivt söker jobb. För att öka närvaron där just dina drömkandidater befinner sig behöver ditt nya rekryteringssystem ha ett bra stöd för annonsering i sociala medier, så att du kan ägna dig åt det du är bäst på, rekrytering!

Workbuster Rekryteringssystem
Workbuster Rekryteringssystem

2. Användarvänligt gränssnitt för urval och hantering av kandidater 

Vilken är den främsta faktorn för att ditt team ska kunna jobba effektivt tillsammans? Användarvänligheten! Let’s face it, ett system kan ha hur många bra funktioner som helst, men är det krångligt att använda kommer det bli liggandes på hyllan. Ett modernt rekryteringssystem är intuitivt, överskådligt och flexibelt.  

För att du ska kunna lägga tid på de mest kvalificerade kandidaterna är det viktigt att ditt rekryteringssystem klarar av att göra ett första urval och automatisera manuella uppgifter, utan att förlora det personliga bemötandet mot kandidaterna. För att säkerställa kvaliteten i urvalet är det bra om ditt systemet har stöd för en kompetensbaserad rekryteringsprocess. 

3. Support och personlig kontakt

Att ditt system har de mest väsentliga tekniska funktionerna är viktigt. Men vill du verkligen optimera din rekryteringsprocess bör du tänka på att välja en leverantör där du kan få en personlig kontakt och professionell support när du behöver det. Ett bra rekryteringssystem innehåller många delar, se därför till att din nya leverantör ger dig en bra start och introduktion, så att du får ut så mycket som möjligt av plattformen. 

Dela i sociala medier

 

Vill du ha koll på våra senaste uppdateringar och event inom Talent Acquisition och rekrytering? 

Följ Workbuster på LinkedIn

Läs liknande inlägg