Nira dynamics

Rekrytering bortom personligt tyckande

Om NIRA Dynamics

NIRA Dynamics är ett Linköpingsbaserat mjukvaruföretag som utvecklar säkerhets- och navigationslösningar med flera av världens ledande biltillverkare som kunder. Idag rullar över 40 miljoner bilar med teknik från bolaget. För att kunna administrera ansökningarna valde Nira Dynamics tidigt att ta in ett rekryteringsverktyg.

Utmaningen

Förmågan att knyta till sig rätt kandidater är avgörande för att fortsatta tillväxtresa. Som många andra teknikbolag rekryterar man på en stenhård kandidatmarknad. Nu ville man ta rekryteringen till nästa nivå för att få in fler kandidater utanför den traditionell målgruppen av kandidater.

Lösningen

Målet var att få fler kandidater att välja mellan, se bortom personligt tyckande i rekryteringen och istället fokusera på kandidatens kunskap, kompetens och potential. Nira Dynamics sökte ett verktyg som kunde ta rekryteringen till nästa nivå. Samtidigt ville man ha en flexibel lösning som kunde integreras på den befintliga karriärsidan.

Resultatet

I Workbuster har vi hittat en lösning som stödjer vår kompetensbaserade rekryteringsprocess. Workbuster är integrerat på vår karriärsida utifrån vår branding. Det användarvänliga interfacet gör att vi kan kasta in cheferna i verktyget, annonserna är mer attraherande med snyggt bildmaterial och framförallt har vi ett verktyg som hjälper oss att se bortom personligt tyckande och därmed kan vi bli mer träffsäkra i rekryteringen. Vi är supernöjda med Workbuster!

Henrik Valeskog
Nira Dynamics