GDM KONSULT 

GDM Konsult - Ny karriärsida med arbetsgivarvarumärket i fokus 

GDM Konsult AB är ett växande företag med siktet inställt på att bli Sveriges bästa leverantör av funktionell IT. Vi levererar produkter, tjänster och rådgivning inom infrastruktur, drift, support, arbetsplats och säkerhet. Vi arbetar nära kunderna med att förenkla deras IT-vardag, säkra IT-produktionen och att tekniken fungerar optimalt. 

Företaget grundades 1992 med huvudkontor i Sundsvall, har idag ca 130 medarbetare och har flertalet stora kunder inom både privat- och offentlig sektor i sin kundportfölj.

Vad var anledningen till att ni ville ta fram en ny karriärssida?

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs. Vi vill attrahera nya medarbetare genom att berätta om vår verksamhet, vår kultur och de värderingar som vi står för. Vi är stolta över vårt varumärke och vill att potentiella medarbetare både ska få kännedom om oss och förmedla en känsla av upplevelsen att arbeta på GDM.

Hur gick ni tillväga?

När vi inledde vårt arbete var det viktigt att tidigt engagera våra medarbetare på GDM eftersom utgångspunkten ska vara ett inifrån/utåt perspektiv. Vi ville fånga in åsikter och kunna karaktärisera och sedan formulera det som kännetecknar vårt företag och visualisera detta på ett bra sätt. I workshops träffades en väl sammansatt grupp utifrån ålder, kön, olika avdelningar och yrkesroller. Vårt fokus var frågor som hur vi upplevs som arbetsplats, arbetsgivare, vad som uppskattas mest, det unika och hur du ska vara som person för att trivas hos oss.      

Utifrån detta började vi sedan jobba fram ett lämpligt format för att på ett tydligt sätt förmedla våra kärnvärden, vår kultur och beskriva vår verksamhet. På GDM sätter vi värde på kundnärhet, relationer och omtanke, innovation och utveckling samt ansvar och engagemang. Vårt företag har en historia som genomsyrar hela vårt företag än idag. För femte året i rad är vi ett certifierat Great Place To Work. Vi har kompetenta och trevliga medarbetare, många möjligheter till utveckling och ett fantastiskt kontor med möjligheter till kreativa möten både med kollegor, kunder och andra samarbetspartners. 

Kort sagt mycket att vara stolta över och något vi vill förmedla på vår karriärsida!

Vi valde bland annat att jobba mycket med film där du bland annat får möta några av våra GDMare som berättar om saker som just de värdesätter och uppskattar mest med vår arbetsplats. Vi vill att både våra kunder och medarbetare ska känna sig välkomna när de kommer till GDM. En film ger dig möjlighet att titta in i Plaza som är en del av vårt kontor.

Hur upplevde ni samarbetet med Workbuster?

Under hela processen har vi haft ett mycket gott samarbete med Workbuster. Vår karriärsida har formats genom en kontinuerlig dialog och med snabb återkoppling kring våra önskemål och förslag till utformning. Workbuster har varit väldigt tillmötesgående och lyhörda och gjort förbättringar utifrån våra önskemål.

Det har också varit en smidig arbetsprocess med klara förväntningar och en tydlig tidsplan.

Vad tycker ni om resultatet? Vad har ni fått för respons?

Vi tycker att karriärsidan blev väldigt bra och vi har fått positiv respons både från medarbetare, personer som sökt jobb hos oss och andra externa som titta in på den, vilket känns kul!

Vilket nästa steg vill ni ta i er employer branding?

I det fortsatta arbete med employer branding framåt ingår naturligtvis många olika delar men en viktig del handlar om att fortsätta utveckla karriärsidan framåt med bland annat stories och fler filmer.