Förändra världen från Kalmar

Kalmar Energi är Kalmarregionens lokala energiföretag med lite över 100 medarbetare Här jobbar alltifrån drift- och elkraftsingenjörer till miljövetare och ekonomer. Med karriärsidan vill de visa på bredden av karriärmöjligheter och hur man från Kalmar kan förändra världen.

Vi har träffat Mikaela Lundh som är HR Samordnare på Kalmar Energi. Det kommunala energibolaget levererar el, fjärrvärme, fiber och energitjänster. Innan Workbuster tog Kalmar Energi hjälp av rekryteringsbolag för att göra annonsering, urval och första intervjuer.

Stora pensionsavgångar och kompetensbrist

Energibranschen står inför en stora utmaningar. Många går i pension och samtidigt utbildas för få för att täcka behovet av kompetens. Det gör att konkurrensen ökar och att vi rekryterar mer från varandra. Här har branschen ett viktigt långsiktigt arbete med att få fler att välja våra utbildningar genom att redan i grundskolan få upp ögonen för energibranschen.

För vår del gäller det att få fler att välja oss. Att synas som en modern arbetsgivare och hur man kan utvecklas hos oss. Sen gäller det att hitta kompetensen i tid. Jobba nära skolorna och erbjuda examensjobb och praktik.

Vikten av kompetensförsörjning gjorde att vi tog hem rekryteringen

Det fanns flera skäl till att vi valde att ta hem rekryteringen. Vi ser att kompetensförsörjningen framåt är superviktig. Vi ville bygga upp vår egen kandidatbas och jobba mer proaktivt med rekryteringen. Genom att ta hem rekryteringen kunde vi även täcka kostnaden för min nya kollega på HR. 

 

Workbuster ett lättförståeligt och supersmidigt verktyg

Jag tycker att Workbuster är supersmidigt! Det är lättförståeligt och ger oss en bra överblick. Det gör att cheferna också kan vara delaktiga.

Uppstarten var väldigt smidigt och bra uppstyrd. Vi fick förslag på olika sätt att bygga upp karriärsidan på. Vi landade i att “bygga in” karriärsidan på vår hemsida. Anledningen är att vi vill att kandidaten var kvar på hemsidan och inte skickas vidare till en ny sida.

Workbuster byggde upp sidan och där vi hade möjlighet att komma med ändringsförslag. Absolut, en väldigt smidig process!


Karriärsidan visar vad vi står för och vad vi erbjuder

Med karriärsidan vill vi visa upp vad vi erbjuder, vår vision att bygga och trygga ett innovativt, tillgängligt och hållbart Kalmar samt den bredd av karriärmöjligheter som finns hos oss. Det gör vi exempelvis genom medarbetarintervjuer och genom att kommunicera våra värderingar: Nära, personliga och engagerade. 


Workbuster gör att vi kan rekrytera proaktivt

Våra medarbetare tycker att karriärsidan ser väldigt proffsigt och snyggt ut. Ett stort lyft från hur vi hade det tidigare! Med hjälp av rekryteringsverktyg får jag en helt annan överblick och kan jag jobba mer proaktivt. Jag kan hålla koll på spontanansökningar, hålla kandidater varma och hitta
kandidater utan att behöva gå ut med en tjänst.