Workbuster karriärsida
Fastighetsägarna service

Fastighetsägarna Service

Vi på Fastighetsägarna Service är experter på fastighetsförvaltning och vår passion är att förenkla och skapa framtidens fastighetsägande. Fastighetsägarna Service är ett helägt dotterbolag till branschorganisationen Fastighetsägarna Stockholm. Med 150 år i branschen vet vi vad som ska göras, och framför allt hur det ska göras på bästa sätt. Hos oss jobbar vi med hela förvaltningen, som juridisk konsultation, ekonomisk och teknisk förvaltning samt försäljning av fastighetsprodukter. Vi omsätter i dagsläget ca 260 miljoner kronor per år och är 180 medarbetare.

Hur hanterade ni era rekryteringar innan ni började använda er av Workbuster?

Innan vi använde oss av Workbuster hanterades alla rekryteringar via mail och vi publicerade annonser manuellt i respektive annonskanal. Fastighetsägarna Service är ett tillväxtbolag och genomför många rekryteringar. Att arbeta manuellt hade i längden inte varit hållbart eller ens ett alternativ med hänsyn till employer branding, kandidatupplevelsen, samt hanteringen av rekryteringsprocesserna internt.

Vad upplever du är den största förändringen sedan ni började använda Workbuster?

Med Workbuster kan vi hantera alla rekryteringar på ett och samma ställe. Plattformen är dessutom mycket användarvänlig, vilket gör att vi snabbt och enkelt kan introducera rekryterande chefer i verktyget och säkerställa en god kandidatupplevelse oberoende av ledarens rekryteringserfarenhet. Med Workbuster har vi bättre möjligheter att rekrytera med kvalité och därmed växa i den takt vi vill.

Ett stort plus är att vi även fick möjligheten att skapa och lansera en karriärsida via Workbuster. Karriärsidan är en del av vårt arbete med employer branding och hjälper oss att anpassa vår kommunikation mot potentiella nya kollegor.

karriärsida 
Workbuster karriärsida
karriärsida
Workbuster karriärsida

Vad är din generella uppfattning om Workbuster?

Workbuster är användarvänligt, självinstruerande och det är enkelt att få en överblick över rekryteringsprocessen. Workbuster är även duktiga på att utveckla plattformen och lanserar kontinuerligt nya uppdateringar.

Vilken effekt har ni kunnat se hittills?

Den absolut största effekten är att rekryterande ledare får översikt över sin rekrytering och slipper hantera den via mail. Det är även enkelt att jämföra kandidaters kvalifikationer. Att kunna arbeta enklare och smartare med rekryteringsprocessens administrativa delar har inneburit att vi kan lägga mer tid på att intervjuteknik och innehåll i mötet med kandidater, och därmed bli bättre på att rekrytera rätt person till rätt plats.

Isabel Jarmelid 
Fastighetsägarna Service