HR Generalist Sofia

E-handeln har fullkomligt exploderat under pandemin. En av aktörerna som vuxit mest Àr Babyshop. Den ledande nÀtbutiken för exklusiva varumÀrken inom barnmode. Vi frÄgade Sofia Lukaszewicz, HR Generalist pÄ Babyshop om hur det har varit att jobba med HR under den hÀr perioden och styrkan i att ha 50 olika nationaliteter i ett bolag med 300 anstÀllda. 

300 anstÀllda i fyra lÀnder

Jag studerade till HR-admin under min mammaledighet med min yngsta dotter. Direkt efter studierna fick jag en roll som just HR-administratör pÄ Babyshop Group. Under Ären som gÄtt sedan dess har bolaget vuxit mycket och likasÄ jag och min roll! Idag arbetar jag som HR-Generalist och stöttar organisationen och vÄra chefer i allt frÄn arbetsrÀtt och förhandlingar, arbetsmiljö, rekrytering mm. Vi har cirka 300 anstÀllda i fyra olika lÀnder, vilket gör att det alltid Àr nÄgot som hÀnder och dÀr support behövs.

Trivs i mötet med chefer och medarbetare

Jag trivs verkligen i mötet med vÄra chefer och vÄra medarbetare! Att fÄ vara med dÀr det hÀnder, och nÀr det mÀrks att det vi arbete vi lÀgger ner faktiskt gör skillnad och för organisationen framÄt. Att fÄ arbeta bÄde operativt och strategiskt gör att man ganska snabbt fÄr ett kvitto pÄ de actions som man har tagit, och nÀr man vÀl ser resultaten av det arbete man har gjort blir man Ànnu mer sporrad att fortsÀtta. Jag Àlskar nÀr man lyckas vÀnda en negativ trend till nÄgot positivt!

50 olika nationaliteter 

Jag Àr stolt över det som vi som bolag gör för att minska vÄrt klimatavtryck. För oss Àr det vÀldigt viktigt att alla gör vad vi kan för att jobba klimatsmart. VÄr packautomation som vi har pÄ lagret som gör att varje paket vi skickar har sÄ lite luft som möjligt tycker jag Àr riktigt cool! Jag Àr ocksÄ vÀldigt stolt över att vi i organisationen har över 50 olika nationaliteter. Det Àr riktigt hÀrligt att ha medarbetare frÄn hela vÀrlden. Det Àr sÄ viktigt med mÄngfald för att driva en organisation framÄt!

Utmaningarna med att rekrytera pÄ en het marknad

Vi Àr ett bolag som verkar i grÀnslandet mellan e-handeln och tech. Det Àr en otroligt het arbetsmarknad, med mÄnga bolag som expanderar hela tiden. Det Àr inte alltid helt lÀtt att attrahera och rekrytera rÀtt kompetens, framförallt inom tech och CRM-omrÄdet. Det Àr hÄrd konkurrens om kandidaterna vilket gör att vi stÀndigt behöver se över och vÀssa vÄrt erbjudande för att kunna vara en attraktiv arbetsgivare för dessa kandidater!

Att lyckas med onboarding pÄ distans

Det hÀr ett omrÄde som jag tror varit en utmaning för mÄnga bolag framförallt med tanke pÄ pandemin och hur mÄnga som har arbetat hemifrÄn. Det har Àven varit en utmaning för oss, givet att vi Àr ett bolag som har kontor i flera lÀnder. Det har blivit ytterligare en komplexitet i onboarding nÀr man inte alltid kan ses pÄ plats. HÀr har vi behövt tÀnka till hur man kan göra det pÄ bÀsta sÀttet. En sak som vi har gjort under denna tid Àr att satsa pÄ vÄrt ledarskap och försökt stötta vÄra chefer i hur man hanterar till exempel en onboarding pÄ distans pÄ bÀsta sÀtt. Det har inte alltid varit lÀtt kan jag sÀga, men nyckeln har varit en tÀt kommunikation mellan medarbetare och chef.

Hisspitchen, dÀrför ska du jobba pÄ Babyshop

Man ska jobba pĂ„ Babyshop för att vi Ă€r en arbetsplats dĂ€r det Ă€r högt i tak. Vi gillar att diskutera kring vĂ„ra utmaningar och man har mandat att prova sina teorier. Ett misslyckande Ă€r bara ett misslyckande om man inte provar igen! Alla kollegor Ă€r superhĂ€rliga och det finns en stark kĂ€nsla för teamet, man hjĂ€lps Ă„t överallt! Dessutom tycker vi om att hitta pĂ„ roliga saker ihop. Det Ă€r alltid nĂ„gon som har med sig fika, eller anordnar nĂ„gon AW! Det ska vara kul att komma till jobbet – Don’t Monday it!

Dela i sociala medier

LÀs liknande inlÀgg