HelloTalent matchar dina jobb mot arbetssökande

Som några av er kanske redan vet jobbar Workbuster idag inom två affärsområden, rekryteringsverktyget samt ett stödsystem för fristående aktörer till arbetsförmedlingen, som jobbar för att mer effektivt hjälpa arbetssökande att få in en fot på arbetsmarknaden. Verktyget för fristående aktör är marknadsledande inom sitt område och majoriteten av alla arbetssökande i Sverige hanteras idag i Workbusters system

Nu lanserar vi Hellotalent!  

Det normala flödet i en rekryteringsprocess brukar se ut så att man publicerar en jobbannons och väntar på att kandidater ska söka. HelloTalent är kopplingen som ger dig möjligheten att snabbare hitta rätt kandidater. När du publicerar en annons i Workbuster matchas den nu via HelloTalent direkt mot arbetssökande deltagare i Workbusters system för fristående aktörer. Det betyder att innan du ens hinner publicera annonsen på externa jobbsajter, få du förslag på relevanta kandidater via HelloTalent. 

Så fungerar HelloTalent! 

När du publicerar en annons i Workbuster kan du nu se en flik som heter HelloTalent! Här presenteras kandidater som matchar jobbet baserat på jobbkategori och geografisk plats. Kandidaterna är idag arbetssökande som är inskrivna som deltagare hos en fristående aktör via arbetsförmedlningen. 

I listan över kandidater i HelloTalent kan du läsa en kort presentation om kandidaten.

Vill du ta kontakt med en kandidat från HelloTalent klickar du på stjärnan till höger för att Visa intresse. Då skickas dina kontaktuppgifter till kandidatens handledare som i sin tur kontaktar dig för att berätta mer om kandidaten. Tillsammans kommer ni överens om det är aktuellt att boka in en första intervju. 

Så här kommer du igång! 

HelloTalent aktiveras automatiskt i ert konto, men för att kopplingen ska fungerar behöver ni se över ett par inställningar i ert konto. 

  • Kontrollera jobbkategorier
    För att HelloTalent ska hitta matchningar för era jobb behöver ni välja en huvudjobbkategori för respektive jobbkategori under inställningar. 

  • Kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer
    När du har markerat intresse för en kandidat under HelloTalent skickar vi dina kontaktuppgifter till kandidatens handledare. Se därför till att du har rätt telefonnummer och mejladress inlagd i din Workbusterprofil.

---------------

HelloTalent har tagits fram tillsammans med PTS och innovationstävlingen ”Arbetsmarknad för alla” där representanter från Arbetsförmedlingen var aktiva i juryn. Workbuster strävar dagligen efter att vara en game changer inom rekrytering och talent acquisition. Det är ett stort ansvar, för det handlar inte vara ledande inom ny teknik, utan att använda tekniken för göra skillnad. Kanske er nästa medarbetare kommer via HelloTalent? 

Dela i sociala medier

Vill du veta mer om hur Workbuster kan hjälpa dig att hitta rätt kandidater? 

Kontakta oss i formuläret så kommer vi höra av oss. Vi svarar gärna på dina frågor! 

Läs liknande inlägg