Förbättra rekryteringsprocessen med digital kandidatfeedback i Realcruit

2019 lade Linus Wetterlind grunden för Realcruit – en egenutvecklad produkt för att automatiserat mäta kandidatupplevelser. Under sommaren 2022 blev Realcruit en del av Grade-koncernen och tillsammans kan vi nu hjälpa företag att aktivt mäta kandidatupplevelsen, stärka sitt employer brand och förbättra sina rekryteringsprocesser. 

Välkommen till Grade Linus, hur fick du idén till att utveckla Realcruit?

– Jag satt tillsammans med några vänner. En av dem berättade hur missnöjd han var över bemötandet i rekryteringsprocessen hos ett företag han hade sökt jobb på, och hur han aldrig mer skulle köpa något av dem. Vi diskuterade hur rekryteringar både kan hjälpa och stjälpa ett varumärke, och hur snabbt åsikter faktiskt sprids idag.

– Därför ville vi hitta ett sätt att förbättra företagens rekryteringsprocesser, berättar Linus. Det ledde till idén om att skapa ett verktyg som förbättrar och kvalitetssäkrar arbetssökande kandidaters upplevelser i rekryteringsprocesser. Och som dessutom stärkte och tryggade företagets employer brand och attraherade ännu fler talanger.

"En bra kandidatupplevelse stärker ert employer brand och kan till och med öka er försäljning"

Linus Wetterlind, Founder Realcruit

 

Linus har en examen inom företagsekonomi och management från Uppsala universitet. Under sin yrkeskarriär har Linus arbetat främst inom sälj och ledarskap på olika internationella företag och han har god koll på hur ett varumärke och employer brand påverkar försäljningen. Att Linus också har ett stort intresse för kodning och har programmerat sedan han var i 10-årsåldern, gjorde det enklare för honom gå från idé till verklighet.

Vilka är de största fördelarna med att mäta kandidatupplevelsen?

– Rekrytering i sig självt är svårt, än svårare är det att förstå hur kandidater upplever en rekryteringsprocess och vad som kan eller behöver förbättras. Här kommer Realcruit in i bilden. Genom att sömlöst integrera till företagets rekryteringsverktyg följs kandidaters upplevelser upp, analyseras och presenteras på ett enkelt och överskådligt sätt med konkreta förbättringsförslag och insikter. 

Hur kommer man igång med Realcruit och vilken effekt kan det ge?

– Att komma igång med Realcruit är busenkelt, berättar Linus. Realcruit kan enkelt koppa med företagets rekryteringsverktyg och kandidaternas upplevelse följs automatiskt upp via formulär. Svaren analyseras och presenteras på sätt som är lätt ta till sig och dra lärdomar från.

– Ju mer ni förbättrar och moderniserar er rekryteringsprocess, desto mer stärker ni ert employer brand, ni får fler återkommande kandidater och ni kan till och med öka er försäljning, avslutar Linus.

Läs mer om Realcruit

 

Anmäl dig till vårt kommande webinar med Realcruit:

Mät och förbättra kandidatupplevelsen med Realcruit

Dela i sociala medier

Anm