Därför valde BDO sin egen väg med karriärsidan

Berätta om BDO, vilka är ni och varför trivs man som medarbetare hos er?

BDO är en heltäckande affärspartner med kunniga och trevliga revisorer, skatteexperter, affärsrådgivare samt löne- och redovisningskonsulter. Vi finns i 160 länder och på ett 20-tal orter över hela Sverige. Vi jobbar nära våra kunder, både i deras vardag och på ett mer strategiskt långsiktigt plan. Personligt engagemang är lika viktigt för oss som kunskap och kvalitet. Vi tror att det är den insikten som har gett oss branschens nöjdaste kunder. Sedan 2013. 

Det många medarbetare lyfter som några av de främsta fördelarna med att jobba på BDO är den familjära kulturen, att man ständigt utvecklas och lär sig nytt. Trots att vi är en av de största inom branschen har vi lyckats med konsten att balansera storhet med närhet. Vi tror på att våra medarbetare själva är med och påverkar sin framtid. Därför skapar vi förutsättningar för individuell utveckling och olika karriärmöjligheter. Våra medarbetare är grunden till vår utveckling och vår absolut viktigaste tillgång. Att få uppskattning och känna värde över det man gör varje dag tror vi skapar mening och engagemang och gör att många trivs här hos oss.

Ni valde att “plocka godbitarna” (jobblista och Stories) från Workbuster och bäddade in dessa på er hemsida. Berätta hur ni tänkte när ni tog fram karriärsidan?

För oss är det viktigt att våra karriärsidor ska vara lätta att navigera och att man vill stanna kvar där en stund och läsa på mer om oss. Det är även viktigt att få fram vilka vi är och att vår företagskultur ska lysa igenom, därav var valet att använda Stories självklart för oss. Vi vill lyfta våra medarbetare eftersom de är orsaken till vår framgång.

Vi valde att ha karriärsidorna i vår egen miljö för att kandidaterna ska få tillgång till allt vi samlar där. Vi är även måna om att utseendet på våra karriärsidor ska följa vår grafiska inramning vilket är en viktig del av vårt varumärke.

Ni är ca 700 medarbetare och finns på ett 20-tal orter i Sverige. Vilka är utmaningarna och hur upplever ni att det är att rekrytera i Workbuster?

Det är alltid utmaningar i rekryteringar och vi behöver ett och samma rekryteringssystem för alla våra 20 kontor. I och med att vi har många rekryteringsprocesser igång under året är det viktigt för oss att få till en enhetlig och strukturerad rekryteringsprocess och med de funktioner och möjligheter som finns i Workbuster har vi fått till det på ett bra sätt. I Workbuster får vi snabbt en överblick över varje rekryterares annonser och det går smidigt och lätt att hålla kontakt med kandidat, screena och återkoppla. Att vi skriver in allt ifrån tips till intervjusvar och referenstagning direkt på våra kandidaters profil i Workbuster underlättar vår rekryteringsprocess då vi har all information på samma ställe. Det hjälper oss också att säkerställa en hög informationssäkerhet och att vi agerar i enlighet med bl.a. GDPR.

Branschens nöjdaste kunder sedan 2013 och flera år i rad utsedda till en av Sveriges främsta arbetsgivare av Karriärföretagen. Vad vågar ni avslöja om vad som ligger bakom framgångarna? 

Engagerade och inspirerade medarbetare! Våra medarbetare är nyckeln till vår framgång och det är tack vare dem som vi kan leverera en så pass hög kvalitet och behålla branschens nöjdaste kunder år efter år. Engagemang i kombination med att vi finns där för våra kunder när de behöver hjälp. Vi är enkla att samarbeta med och har experter inom revision, skatt, redovisning, lön och rådgivning. 

Hur upplever ni samarbetet med Workbuster och vad gillar ni mest med rekryteringsverktyget?

Samarbetet fungerar jättebra! Att ha en kontaktperson som vi alltid kan höra av oss till på Workbuster underlättar vårt samarbete. Vår kontaktperson Åsa finns alltid tillhands när vi har frågor eller behöver bolla något i ett möte.

Det vi uppskattar med rekryteringsverktyget är bland annat möjligheten att samla all information som till exempel urvalsfrågor, intervjuer och referenstagningar direkt på kandidatprofilen. Rekryteringsbrädorna, färgkodning och begäran av samtycke är också funktioner vi uppskattar och använder flitigt. 

Berätta vad vill ni utveckla framåt kopplat till kompetensförsörjningen?

Vi på BDO har ett stort fokus på kompetensförsörjning och det är viktigt för oss att rekrytera rätt medarbetare till rätt roll. Det innebär att vi kommer fortsätta jobba med att få till en ännu mer strukturerad och kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vår förhoppning är att i framtiden kunna integrera våra rekryteringstester direkt i Workbuster.

När det kommer till våra karriärsidor kommer vi fokusera på en mer levande sida som att ha rörliga bilder i våra stories och medarbetarporträtt. Vi ser att det hade varit väldigt snyggt att få till rörliga bilder och ljud för en mer personlig upplevelse.

Är det något annat ni vill dela med er av?

Vi jobbar stenhårt för att fler ska få upp ögonen för BDO och den fantastiska arbetsplats vi har och hoppas att våra nya karriärsidor och Workbusters verktyg kommer att bidra till det.

Till karriärsidan

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg