Tre anledningar att rekrytera under julledigheten

Funderar du på att rekrytera i januari? Vänta inte, årets kanske bästa tid är nu! Vi vet att hösten är en hektisk tid, och att många företag väljer att dra ner på tempot inför jul och nyår. Men för dig som jobbar proaktivt med rekryteringen finns goda möjligheter att attrahera talanger under julledigheten, här är anledningarna varför: 

1. Kandidaterna är mer tillgängliga under semestern

För de flesta kandidater innebär jul och nyår många lediga dagar, och med det mer tid att lägga på att söka jobb och engagera sig i en ansökningsprocess. Har du därför möjlighet att publicera dina jobb redan nu innan mellandagarna finns goda förutsättningar att attrahera motiverade talanger. 

2. Nyår är en tid för reflektion och nystart

Det må låta som en skröna, men nyårslöften har faktiskt en påverkan när det kommer till motivationen att söka jobb. När det året börjar lida mot sitt slut är det många potentiella kandidater som funderar och reflekterar över mål och riktning i karriären. Och det är därför föga förvånande att de första veckorna i januari en av de tider på året då flest personer söker jobb. 

3. Konkurrensen är lägre

Andra arbetsgivare väljer att dra ner på tempot i rekryteringen under julledigheten. För dig som jobbar proaktivt med rekryteringen innebär det därför att kandidaterna har ett mindre utbud av relevanta annonser att söka. Med andra ord ett guldläge att få topptalangerna att lägga märke till och söka just era jobb!

 

Dela i sociala medier

Läs liknande inlägg